Pečené batáty nasladko
- 15 min
- 72 min
- Střední
- 2 porce
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 118Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 537 kcal
- 19 g bílkovin
- 37 g tuků
- 32 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Batátu očistěte a podélně rozřízněte.
Plech vyložte pečicím papírem a dejte na něj rozříznutou batátu.
Poté plech vložte do předehřáté trouby a pečte cca 1 hodinu při 170–180°C.
Mezitím v pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte na jemné plátky nakrájené jablko a opékejte cca 2 minuty na středním plameni.
Poté jablko zasypte skořicí, zalijte medem, opékejte dalších 10 minut a stáhněte z ohně.
V druhé pánvi nasucho opečte vlašské ořechy při mírném plameni.
Upečenou batátu vyndejte z trouby, střed rozevřete pomocí 2 vidliček, naplňte jablky, posypte vlašskými ořechy a podávejte s řeckým jogurtem.
*Batáty neboli sladké brambory jsou pěstované v tropických oblastech Ameriky. Mají typickou nasládlou chuť a jejich využití v kuchyni je široké. Používají se např. pro pečení sladkých dezertů, přípravu polévek nebo hranolek.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními