Pastinákové bramboráčky
- 30 min
- 14 min
- Snadné
- 8 kusů
Pastinák možná nepatří k tak hojně využívaným surovinám v našich domácnostech. Je to ale škoda, protože jeho chuť a využitelnost je výborná, a navíc obsahuje velké množství draslíku a vlákniny. Zkuste tyto netradiční pastinákové bramboráčky.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 176 kcal
- 3 g bílkovin
- 6 g tuků
- 27 g sacharidů
Suroviny
8 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vymažte jej slunečnicovým olejem.
2
Brambory společně s pastináky oloupejte, očistěte, nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu.
3
Přidejte šalotky, sůl, majoránku, sodu a prášek do pečiva. Vše promíchejte.
4
Škrob rozmíchejte ve 100 ml vody, přidejte ho ke směsi a vypracujte těsto.
5
Z těsta tvořte placičky (cca 8) a pokládejte je na připravený plech.
6
Plech dejte do trouby a placičky opékejte cca 7 minut z každé strany při 180 °C.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nedrzi vubec pohromade.