

Mrkvové nudle s tuňákem a fazolemi
10 min
15 min
Snadné
2 porce
Tak trochu jiné nudle jsou ty naše bezlaktózové mrkvové s tuňákem ve vlastní šťávě. Žádné zbytečné sacharidy, ale bohatá porce bílkovin, vitaminů, minerálů a šťavnatého rybího masa. Přípravu zvládnete levou zadní a za chvíli servírujete vydatnou, a přesto lehkou večeři. Pokud byste se přeci jenom báli, že budete mít brzy hlad, zakusujte k tomu celozrnné pečivo.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 577 Kcal
- 36 g bílkovin
- 37 g tuků
- 20 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Mrkve očistěte a škrabkou naškrábejte na tenké plátky.
2
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte plátky mrkví a opékejte na mírném plameni 10–15 minut do změknutí mrkve.
3
Mezitím si na druhé pánvi rozehřejte druhou lžíci olivového oleje, přidejte šalotku, fazole a tuňáka a opékejte na středním plameni 5–7 minut.
4
Tuňáka s fazolemi dochuťte solí a pepřem a přidejte chilli.
5
Nakonec přidejte i opečenou mrkev, zamíchejte, rozdělte na 2 porce a každou bohatě posypte mandlemi.
TIP
Pokrm můžete před podáváním ozdobit čerstvou řeřichou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi chutné, rychlé a jednoduché na přípravu 😀👍
Automaticky přeloženo
Bylo to výtečné.
Automaticky přeloženo
Přidala jsem trochu chilli