Mrkvové nudle s tuňákem a fazolemi
- 10 min
- 15 min
- Snadné
- 2 porce
Tak trochu jiné nudle jsou ty naše bezlaktózové mrkvové s tuňákem ve vlastní šťávě. Žádné zbytečné sacharidy, ale bohatá porce bílkovin, vitaminů, minerálů a šťavnatého rybího masa. Přípravu zvládnete levou zadní a za chvíli servírujete vydatnou, a přesto lehkou večeři. Pokud byste se přeci jenom báli, že budete mít brzy hlad, zakusujte k tomu celozrnné pečivo.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 577 kcal
- 36 g bílkovin
- 37 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Mrkve očistěte a škrabkou naškrábejte na tenké plátky.
2
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte plátky mrkví a opékejte na mírném plameni 10–15 minut do změknutí mrkve.
3
Mezitím si na druhé pánvi rozehřejte druhou lžíci olivového oleje, přidejte šalotku, fazole a tuňáka a opékejte na středním plameni 5–7 minut.
4
Tuňáka s fazolemi dochuťte solí a pepřem a přidejte chilli.
5
Nakonec přidejte i opečenou mrkev, zamíchejte, rozdělte na 2 porce a každou bohatě posypte mandlemi.
TIP
Pokrm můžete před podáváním ozdobit čerstvou řeřichou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné
... vynikající a rychlé jídlo, já jsem neměla lupínky mandlí, tak jsem trochu posypala sýrem
Automaticky přeloženo
Výborně sladěné chutě👌. Vynikající