HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 406 Kcal
  • 10 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 78 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte batátové pyré. Batáty oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody, přidejte nakrájené batáty a vařte zhruba 15–20 minut.

2

Po této době batáty slijte a rozmixujte dohladka. Z uvedeného množství surovin vznikne cca 600 g pyré.

3

Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu a sceďte. Doba vaření rýžových těstovin se liší v závislosti na jejich druhu a velikosti, většinou se ale pohybuje mezi 5 a 10 minutami.

4

Připravte si hrnec a přemístěte do něj batátové pyré. Přidejte rýžovou smetanu, zamíchejte a povařte 5 minut na mírném plameni.

5

Poté přidejte nastrouhaný cheddar a míchejte, dokud se cheddar nerozpustí. V tuto chvíli hrnec odstavte, omáčku dochuťte solí a pepřem a přimíchejte k ní uvařené těstoviny.

6

Mac ‘n’ cheese můžete podávat ihned nebo ho připravit podle tradičního receptu, ve kterém se těstoviny i s omáčkou ještě přemístí do zapékací mísy a zapékají se 8–10 minut při 180 °C.

7

*V originálním receptu na mac ‘n’ cheese se používají kolínka nebo makarony. Můžete je ale nahradit jiným druhem a typem těstovin – například žitnými nebo celozrnnými. Počítejte akorát s tím, že se následně bude lišit doba vaření.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních