HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 336Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 406 kcal
  • 10 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 78 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

4 porce

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte batátové pyré. Batáty oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody, přidejte nakrájené batáty a vařte zhruba 15–20 minut.

2

Po této době batáty slijte a rozmixujte dohladka. Z uvedeného množství surovin vznikne cca 600 g pyré.

3

Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu a sceďte. Doba vaření rýžových těstovin se liší v závislosti na jejich druhu a velikosti, většinou se ale pohybuje mezi 5 a 10 minutami.

4

Připravte si hrnec a přemístěte do něj batátové pyré. Přidejte rýžovou smetanu, zamíchejte a povařte 5 minut na mírném plameni.

5

Poté přidejte nastrouhaný cheddar a míchejte, dokud se cheddar nerozpustí. V tuto chvíli hrnec odstavte, omáčku dochuťte solí a pepřem a přimíchejte k ní uvařené těstoviny.

6

Mac ‘n’ cheese můžete podávat ihned nebo ho připravit podle tradičního receptu, ve kterém se těstoviny i s omáčkou ještě přemístí do zapékací mísy a zapékají se 8–10 minut při 180 °C.

7

*V originálním receptu na mac ‘n’ cheese se používají kolínka nebo makarony. Můžete je ale nahradit jiným druhem a typem těstovin – například žitnými nebo celozrnnými. Počítejte akorát s tím, že se následně bude lišit doba vaření.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mira Sabova
19. července 2023

Tak tento recept budu muset příště vylepšit, jelikož výsledek nebyl dostatečně sýrový a omáčky bylo na množství těstovin také příliš málo. Nehledě na to OK, ale nenadchlo.

Automaticky přeloženo

Kateřina Karbanová
02. května 2023

Rychlý a dobrý recept.

Veronika Tomášková
03. dubna 2023

zajímavá chuť. Po přečtení předchozích komentářů jsem přidala více chedaru (200 g namísto 80 g) a batát o něco méně (jelikož jsem měla 1 batát, který po očištění měl kolem 430 g, tak jsem dala ten), přesto jsem cítila mnohem více batáty nežli sýr. Přesto mi ale velice chutnalo, možná bych do toho ještě nakrájela kousek slaninky :)

hodnocení_1421035
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních