Mac 'n' Cheese
- 15 min
- 35 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 336Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 406 kcal
- 10 g bílkovin
- 8 g tuků
- 78 g sacharidů
Suroviny
- 240 g rýžových těstovin typu „kolínka“ v suchém stavu (*)
- 200 ml rýžové smetany
- 80 g cheddaru (nastrouhat)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si připravte batátové pyré. Batáty oloupejte, očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody, přidejte nakrájené batáty a vařte zhruba 15–20 minut.
Po této době batáty slijte a rozmixujte dohladka. Z uvedeného množství surovin vznikne cca 600 g pyré.
Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu a sceďte. Doba vaření rýžových těstovin se liší v závislosti na jejich druhu a velikosti, většinou se ale pohybuje mezi 5 a 10 minutami.
Připravte si hrnec a přemístěte do něj batátové pyré. Přidejte rýžovou smetanu, zamíchejte a povařte 5 minut na mírném plameni.
Poté přidejte nastrouhaný cheddar a míchejte, dokud se cheddar nerozpustí. V tuto chvíli hrnec odstavte, omáčku dochuťte solí a pepřem a přimíchejte k ní uvařené těstoviny.
Mac ‘n’ cheese můžete podávat ihned nebo ho připravit podle tradičního receptu, ve kterém se těstoviny i s omáčkou ještě přemístí do zapékací mísy a zapékají se 8–10 minut při 180 °C.
*V originálním receptu na mac ‘n’ cheese se používají kolínka nebo makarony. Můžete je ale nahradit jiným druhem a typem těstovin – například žitnými nebo celozrnnými. Počítejte akorát s tím, že se následně bude lišit doba vaření.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Mňaaaam top 😻 dala som podľa komentárov až 100g cheddaru a smotanu obyčajnú, kravskú ✨ na vrch opraženú šunku a top top top odporúčam aj tatovi moc chutilo 👌 určite si ukladám a ked budem mat bataty tak uvarím tento recept
Tak tento recept budu muset příště vylepšit, jelikož výsledek nebyl dostatečně sýrový a omáčky bylo na množství těstovin také příliš málo. Nehledě na to OK, ale nenadchlo.
Automaticky přeloženo
Rychlý a dobrý recept.