

Letní svěží salát s avokádem a jahodami
15 min
3 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 488 Kcal
- 13 g bílkovin
- 38 g tuků
- 20 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si pánev a nasucho na ní opražte mandle (postačí 2–3 minuty na středním plameni). Po opražení dejte mandle stranou a nechte vychladnout.
Nachystejte si misku a začněte připravovat salát. Polníček propláchněte, osušte a dejte do misky. Jahody nakrájejte na plátky a společně s opraženými mandlemi je přidejte do misky k polníčku.
Stranou si smíchejte olivový olej, med a citronovou šťávu a výslednou zálivkou pokapejte směs v misce.
Do misky přidejte ještě sůl a pepř a následně celý obsah misky promíchejte.
Avokádo vypeckujte, oloupejte a dužinu nakrájejte na plátky.
Směs z misky rozdělte na 2 porce a do každé přidejte nakrájené avokádo.
Nakonec do obou porcí rozdrobte fetu a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vynikající, ale místo feta jsem dala uzený tofu sýr
Automaticky přeloženo
Tahle kombinace by mě nikdy nenapadla. Je to úžasné a chuťově vyladěné. Vždycky se těším na další sezónu čerstvých jahod.
nejlepší!
Automaticky přeloženo