Letní svěží salát s avokádem a jahodami
- 15 min
- 3 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 488 kcal
- 13 g bílkovin
- 38 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Připravte si pánev a nasucho na ní opražte mandle (postačí 2–3 minuty na středním plameni). Po opražení dejte mandle stranou a nechte vychladnout.
Nachystejte si misku a začněte připravovat salát. Polníček propláchněte, osušte a dejte do misky. Jahody nakrájejte na plátky a společně s opraženými mandlemi je přidejte do misky k polníčku.
Stranou si smíchejte olivový olej, med a citronovou šťávu a výslednou zálivkou pokapejte směs v misce.
Do misky přidejte ještě sůl a pepř a následně celý obsah misky promíchejte.
Avokádo vypeckujte, oloupejte a dužinu nakrájejte na plátky.
Směs z misky rozdělte na 2 porce a do každé přidejte nakrájené avokádo.
Nakonec do obou porcí rozdrobte fetu a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný salát, skvělá chuť
❤️