Květákový mozeček
- 12 min
- 22 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 202 kcal
- 12 g bílkovin
- 13 g tuků
- 10 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Do většího hrnce nalijte 1,5 l vody. Vodu osolte a na středním plameni přiveďte k varu.
Mezitím si rozeberte květák na menší růžičky.
Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidejte růžičky květáku, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–13 minut na středním plameni.
Po uvaření květák sceďte a v pánvi rozehřejte na středním plameni máslo.
Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní uvařený květák a za stálého míchání opékejte na středním plameni 6–7 minut.
Poté do pánve přidejte mletý kmín spolu s vejci a pomocí vařečky rozmíchejte.
Společně vše opékejte další 2 minuty.
Jakmile je vajíčko tuhé, vypněte plamen, květákový mozeček rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte najemno nasekanou jarní cibulkou a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný lehký oběd, roky jsem nedělala a pochutnala si celá rodina.
Výborný, lehký. Super při vedrech venku.