Květák s chilli a rozmarýnem
10 min
27 min
Snadné
4 porce
Receptům z květáku vévodí exotické koření a opékání na pánvi. Stejně jako v této květákové směsi. Je zcela bezlaktózová, provoněná kokosem, okořeněná chilli a rozmarýnem a je skvělým parťákem k těstovinám nebo rýži. Ale klidně nahradí i hlavní jídlo. Tak s chutí do toho.


Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě s Fitrecepty
Strana 82Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 126 Kcal
- 3,1 g bílkovin
- 10 g tuků
- 5,9 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Květák rozdělte na růžičky a umyjte.
2
Na pánvi rozpalte na středním plameni kokosový olej.
3
Přidejte růžičky květáku a opékejte alespoň 20 minut na středním plameni.
4
Na poslední 1 minutu vmíchejte utřený stroužek česneku.
5
Přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn a restujte 2 minuty na středním plameni.
6
Přilijte kokosové mléko a nechte provařit dalších 5 minut.
7
Osolte podle chuti.
TIP
Podávejte samostatně nebo s rýží či těstovinami. Hotový pokrm můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobrota
Snadno, rychle. Osobně mám rád al dente a více pikantní, takže jsem dal více chilli. Doporučuji.
Automaticky přeloženo z polštiny
Včera jsem to udělal poprvé a dnes podruhé. 😀 Jednoduché, rychlé, boží. Můj malý to miloval (s pepřem místo chilli)!
Automaticky přeloženo z Maďarštiny