

Kuřecí rizoto s houbami
10 min
30 min
Náročné
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 480 Kcal
- 24 g bílkovin
- 9 g tuků
- 75 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Rýži osmahneme na lžičce řepkového oleje a zalijeme vývarem.
Dáme do trouby péct na 180 °C doměkka. (cca 25-30 minut)
Mezitím si na přepuštěném máslem osmahneme na kostky nakrájené žampiony s utřeným česnekem a rozmarýnem. Zatím odstavíme.
Kuřecí prsa si očistíme,osolíme a opékáme na nepřilnavé pánvi bez tuku z obou stran. Poté je vidličkou natrháme na menší kusy.
Vyndáme z trouby rýži, zamícháme do ní lučinu, houbovou směs a natrhaná kuřecí prsa.
Celou směs promícháme, rozdělíme na porce a každou posypeme rozmarýnem a nastrouhaným parmazánem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jde to. Sýr dodá rizotu nakyslou chuť, výsledek pak svou vůní připomínal spíše kulajdu bez kopru.
Přírodní rýže "upečená" v trubu mě překvapila. Je výborná. "Suchost" té upečené rýze vylepšila Ricotta, kterou jsem použil místo Luciny. Navíc k sampinonům jsem přidal cibuli, česnek a nadrobno nakrájený stonkový celer. Výsledek byl opravdu výborný.
Automaticky přeloženo