Kuřecí rizoto s houbami
- 10 min
- 30 min
- Náročné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 480 kcal
- 24 g bílkovin
- 9 g tuků
- 75 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Rýži osmahneme na lžičce řepkového oleje a zalijeme vývarem.
Dáme do trouby péct na 180 °C doměkka. (cca 25-30 minut)
Mezitím si na přepuštěném máslem osmahneme na kostky nakrájené žampiony s utřeným česnekem a rozmarýnem. Zatím odstavíme.
Kuřecí prsa si očistíme,osolíme a opékáme na nepřilnavé pánvi bez tuku z obou stran. Poté je vidličkou natrháme na menší kusy.
Vyndáme z trouby rýži, zamícháme do ní lučinu, houbovou směs a natrhaná kuřecí prsa.
Celou směs promícháme, rozdělíme na porce a každou posypeme rozmarýnem a nastrouhaným parmazánem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moje oblíbená verze rizota. Děkuji za recept.
Jde to. Sýr dodá rizotu nakyslou chuť, výsledek pak svou vůní připomínal spíše kulajdu bez kopru.