HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 245 Kcal
  • 36 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 18 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 °C

2

Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci slunečnicového oleje, přidáme prsa a opékáme je 3 minuty z každé strany. Pánev s masem přemístíme do vyhřáté trouby na 170—180 °C a pečeme 10 minut.

3

Do většího hrnce dáme hrášek s lístky máty a zalijeme 500 ml osolené vody. Přivedeme k varu a vaříme maximálně 5 minut.

4

Hrášek přecedíme a a i s mátou ho rozmixujeme do pyré za postupného přidávání vlažného mléka. Hráškové pyré dochutíme solí a pepřem.

5

Vysokoprocentní šunku nasekejte na nudličky a opražte zprudka na suché pánvi po dobu 2-3 minuty.

6

Do servírovací misky dejte naběračkou část pyré, přidejte rozkrojené kuřecí prso a dozdobte praženou šunkou popřípadě čerstvými hráškovými lusky.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lindula
09. října 2021

Výborné, hlavne pyré

Veronika Barešová
25. července 2021

Vynikající jako vždycky 😊 neměla jsem teda mátu, tak jsem do pyré přidala šťávu z citrónu a trochu másla, aby bylo krémovější 😉

hodnocení_1245604
Vodi
05. července 2021

Super lehké letní jídlo

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních