
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Troubu předehřejeme na 180 °C
Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci slunečnicového oleje, přidáme prsa a opékáme je 3 minuty z každé strany. Pánev s masem přemístíme do vyhřáté trouby na 170—180 °C a pečeme 10 minut.
Do většího hrnce dáme hrášek s lístky máty a zalijeme 500 ml osolené vody. Přivedeme k varu a vaříme maximálně 5 minut.
Hrášek přecedíme a a i s mátou ho rozmixujeme do pyré za postupného přidávání vlažného mléka. Hráškové pyré dochutíme solí a pepřem.
Vysokoprocentní šunku nasekejte na nudličky a opražte zprudka na suché pánvi po dobu 2-3 minuty.
Do servírovací misky dejte naběračkou část pyré, přidejte rozkrojené kuřecí prso a dozdobte praženou šunkou popřípadě čerstvými hráškovými lusky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
velmi dobrý
Děkuji za recept, moc chutnalo. Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory. Do pyré možná ještě příště zkusím přidat česnek na dochucení. Kuřecí maso bylo krásně šťavnaté.
Zajímavá chuť, velmi syté jídlo.