🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 245 Kcal
  • 36 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 18 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 °C

2

Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci slunečnicového oleje, přidáme prsa a opékáme je 3 minuty z každé strany. Pánev s masem přemístíme do vyhřáté trouby na 170—180 °C a pečeme 10 minut.

3

Do většího hrnce dáme hrášek s lístky máty a zalijeme 500 ml osolené vody. Přivedeme k varu a vaříme maximálně 5 minut.

4

Hrášek přecedíme a a i s mátou ho rozmixujeme do pyré za postupného přidávání vlažného mléka. Hráškové pyré dochutíme solí a pepřem.

5

Vysokoprocentní šunku nasekejte na nudličky a opražte zprudka na suché pánvi po dobu 2-3 minuty.

6

Do servírovací misky dejte naběračkou část pyré, přidejte rozkrojené kuřecí prso a dozdobte praženou šunkou popřípadě čerstvými hráškovými lusky.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Saskia Kasardová
20. července 2020

úžasný recept. kombinácia hrasku s matou je top

Marek Cícha Marek Cícha
24. června 2020

Naprosto výborný recept!

hodnocení_1181608
Janka.Fiserova
22. června 2020

👌

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních