Kuře na zázvoru s divokou rýží
- 65 min
- 36 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 84Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 498 kcal
- 36 g bílkovin
- 20 g tuků
- 43 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Zázvor nastrouhejte najemno, maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy společně s olejem, solí, pepřem a kari kořením. Vše promíchejte a dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě doměkka (cca 20–25 minut).
Ve větší pánvi opékejte naložené kuřecí kousky na přepuštěném másle cca 7 minut doměkka při středním plameni.
Poté přilijte kokosovou smetanu a nechte provařit další 4 minuty.
Hotovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenou divokou rýží.
* Kokosová smetana je rostlinná alternativa běžné smetany. Hodí se zejména do thajských pokrmů.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
super chutné 😋
Automaticky přeloženo
Recept je výborný, akorát se mi nepodařilo nikde sehnat indiánskou rýži. Umíte někdo poradit, kde ji lze koupit?
Automaticky přeloženo
výborné