Krevetové kari
- 5 min
- 30 min
- Náročné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 218 kcal
- 24 g bílkovin
- 10 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Krevety očistíme. Hlavy a krunýř z krevet dáme stranou.
Na pánvi na lžíci řepkového oleje orestujeme krevety a na plátky nakrájený česnek. Odstavíme.
V rendlíku rozehřejeme 1 lžičku řepkového oleje. Přidáme krunýře a hlavy z krevet. Lehce podrtíme vařečkou a podlejeme vodou (150ml).
Na mírném plameni necháme 10 minut povařit. Poté přecedíme do misky a odložíme stranou.
Krevety s česnekem vrátíme na plotýnku. Přidáme cukrový hrášek, květák a orestujeme.
Poté zasypeme kari a zalijeme vývarem z krunyřů z krevet.
Vyredukujeme na polovinu (cca 10 minut).
Poté přilijeme smetanu, přidáme zbytek koření společně se šťávou a kůrou z limetky.
Směs se nejlépe hodí k rýži.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vypadá to teda jinak než na obrázku, možná proto, že jsem si to zjednodušila hotovými krevetami, ale je to výborné
Moc dobré:)