🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 417 Kcal
  • 24 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 33 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Červenou čočku uvařte podle návodu na obalu (většinou se vaří 10–15 minut).

2

Vejce si uvařte nahniličko (cca 6–7 minut) nebo natvrdo (9–10 minut).

3

Kešu ořechy opražte nasucho na pánvi.

4

V míse smíchejte uvařenou čočku, cizrnu, fazole, citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať. Směs osolte a opepřete podle chuti.

5

Salát rozdělte na 2 porce a každou posypte polníčkem, nakrájenou jarní cibulkou a opraženými kešu ořechy.

6

Nakonec do každé porce přidejte rozkrojené vejce a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lukáš Exner
13. září 2020

Výborný, lehký, výživný. Prostě super jídlo.

hodnocení_1188984
Zdenč
12. května 2020

Výborný salát, který zasytí.

Pavla Létalová
07. dubna 2020

Skvělý recept, všem moc chutnalo ☺️

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních