Fazolový salát
- 10 min
- 25 min
- Snadné
- 2 porce
Vyhýbáte se pokrmům z luštěnin, protože jejich příprava i trávení zabere hodně času? Bojíte se, že nebudou dobré? Tento osvěžující salát z fazolí, cizrny a červené čočky, Váš pohled na luštěniny změní. Skvěle chutná, je lehce stravitelný, plný živin a navíc jednoduchý a rychlý na přípravu. Co víc si přát? Snad už jen příjemnou společnost při jeho konzumaci :).
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 417 kcal
- 24 g bílkovin
- 18 g tuků
- 33 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Červenou čočku uvařte podle návodu na obalu (většinou se vaří 10–15 minut).
2
Vejce si uvařte nahniličko (cca 6–7 minut) nebo natvrdo (9–10 minut).
3
Kešu ořechy opražte nasucho na pánvi.
4
V míse smíchejte uvařenou čočku, cizrnu, fazole, citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať. Směs osolte a opepřete podle chuti.
5
Salát rozdělte na 2 porce a každou posypte polníčkem, nakrájenou jarní cibulkou a opraženými kešu ořechy.
6
Nakonec do každé porce přidejte rozkrojené vejce a podávejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Porce vypadala na první pohled malá, ale překvapilo mě jak zasytí. Moc dobrý a rychlý recept.
Výborné, dělám pravidelně
supeeer