
Jahodové knedlíky
15 min
7 min
Snadné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 588 Kcal
- 16 g bílkovin
- 28 g tuků
- 67 g sacharidů
Suroviny
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 40 g kokosového oleje v tuhém stavu
- 100 ml rýžového mléka
- 175 g polotučného tvarohu
- 1 žloutek
- 1 špetka soli
Postup přípravy
Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.
V míse smíchejte ingredience na těsto.
Jahody obalte v kokosovém cukru a každou jahodu zabalte do části těsta.
Knedlíky ponořte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, až vyplavou na povrch (cca 5 minut).
Kokosový olej rozpusťte společně s medem v rendlíku na mírném plameni (potrvá to cca 1–2 minuty).
Hotové jahodové knedlíky rozdělte do 4 talířů, polijte kokosovým olejem s medem a podávejte posypané skořicí nebo holandským kakaem.
* Rýžové mléko je zdravější alternativa mléka kravského. Nezatěžuje organismus a tělo ho lépe stráví.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními