Jahodové knedlíky
- 15 min
- 7 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 88Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 588 kcal
- 16 g bílkovin
- 28 g tuků
- 67 g sacharidů
Suroviny
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 40 g kokosového oleje (v tuhém stavu)
- 100 ml rýžového mléka
- 175 g polotučného tvarohu
- 1× vaječný žloutek
- špetka soli
Postup přípravy
Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.
V míse smíchejte ingredience na těsto.
Jahody obalte v kokosovém cukru a každou jahodu zabalte do části těsta.
Knedlíky ponořte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, až vyplavou na povrch (cca 5 minut).
Kokosový olej rozpusťte společně s medem v rendlíku na mírném plameni (potrvá to cca 1–2 minuty).
Hotové jahodové knedlíky rozdělte do 4 talířů, polijte kokosovým olejem s medem a podávejte posypané skořicí nebo holandským kakaem.
* Rýžové mléko je zdravější alternativa mléka kravského. Nezatěžuje organismus a tělo ho lépe stráví.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
mňam 👌🏼akoráť jsem víc sladila a dochucovala těsto
mňam! 😋
Jsou výborné. Většinou mám krátce po sladkém hlavním jídle hlad, ale po tomto jídle jsem ho neměla. Knedlíky jsou hutné a zasytí skvěle. Chuťově jsou výborné, nejsou přeslazené a kombinace kokosového oleje s medem a na to skořice, mě velice příjemně překvapila a moc mi chutnala. Z jedné dávky jich bylo víc, než jsem čekala. 👍