Hovězí rump steak s pastinákovým pyré a pestem z tymiánu
- 85 min
- 32 min
- Snadné
- 2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 645 kcal
- 51,3 g bílkovin
- 25,7 g tuků
- 50,1 g sacharidů
Suroviny
- 400 g hovězího rump steaku
- 200 g pastináku
- 1 stroužek česneku
- 3× brambor varného typu B
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- mletý bílý pepř
Štítky
Postup přípravy
Hovězí rump steak vyndejte alespoň hodinu předem z lednice, aby maso mělo pokojovou teplotu.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Pastinák, česnek a brambory oloupejte, pak nakrájejte na malé kostičky. Dejte je na připravený plech, pokapejte olejem a pečte 20–25 minut na 180 °C.
Tymián se všemi dalšími surovinami na pesto rozmixujte.
Všechnu upečenou zeleninu rozmixujte na jemné pyré. Podle chuti osolte a opepřete.
Maso očistěte, pak jej celé potřete trochou oleje. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a na středním plameni maso opékejte 5–6 minut z každé strany. Nechte 5 minut odpočinout, pak nakrájejte na plátky.
Podávejte s pastinákovým pyré a tymiánovým pestem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Maso bylo jedna báseň, na tom se asi nedalo nic zkazit. Pyré bylo suší, ale chuťově moc dobré. Ovšem nepřišla jsem na to, jak udělat z tymiánu pyré, můj mixér to nedokázal.