HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 251 kcal
  • 24 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 6 g sacharidů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací

Suroviny

5 porcí

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Hovězí kýtu omyjte a nakrájejte na kostky o velikosti 5 cm × 5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.

2

Vezměte si hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do hrnce nakrájenou hovězí kýtu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.

3

Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a opékejte dalších 5–6 minut.

4

Do opečené směsi přidejte kmín, bobkový list, sušenou směs hub, sůl a pepř, vše promíchejte a zalijte vodou. Poté plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a pozvolna vařte 80–85 minut.

5

Nyní z hrnce sundejte pokličku, plamen zvyšte na silný stupeň a směs vařte dalších cca 15–20 minut.

6

Hotové hovězí na houbách sundejte z plamene, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Servírujte s jasmínovou rýží nebo rýží basmati a každou porci posypte pepřem a najemno nasekanou petrželovou natí.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Lucie Bejlkojc
14. června 2024

výborné, ale příště budu vařit v papiňáku😅

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních