Hovězí na houbách
- 15 min
- 119 min
- Snadné
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 251 kcal
- 24 g bílkovin
- 14 g tuků
- 6 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Hovězí kýtu omyjte a nakrájejte na kostky o velikosti 5 cm × 5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
Vezměte si hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do hrnce nakrájenou hovězí kýtu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.
Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a opékejte dalších 5–6 minut.
Do opečené směsi přidejte kmín, bobkový list, sušenou směs hub, sůl a pepř, vše promíchejte a zalijte vodou. Poté plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a pozvolna vařte 80–85 minut.
Nyní z hrnce sundejte pokličku, plamen zvyšte na silný stupeň a směs vařte dalších cca 15–20 minut.
Hotové hovězí na houbách sundejte z plamene, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné jedlo, odporúčam
výborné, ale příště budu vařit v papiňáku😅