HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180–190 °C.

2

Kulatou zapékací nádobu (⌀ 25 cm) vymažte olivovým olejem.

3

Eidam nakrájejte najemno, parmazán nastrouhejte najemno a v menší misce smíchejte se smetanovým sýrem, smetanou na vaření, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem.

4

Brambory nakrájejte na tenké plátky – k tomu nejlépe poslouží mandolína, ale brambory můžete nakrájet i pomocí ostrého nože.

5

Zapékací nádobu nejprve vyskládejte vrstvou brambor a následně lehce zalijte připravenou smetanovou směsí. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechny brambory. Poslední vrstvu by měla tvořit smetanová směs.

6

Zapékací nádobu s takto připravenými bramborami vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 180–190 °C.

7

Hotové gratinované brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních