Frittata se špenátem a houbami
- 5 min
- 15 min
- Střední
- 8 kusů
Trochu připomíná omeletu, ale Italové ví, že to jen taková omeleta není. Vaječná frittata je pevnější, snese zeleninu i různé druhy sýrů a dá se jíst i za studena. Stejně jako ta naše. Vychutnejte si italskou pochoutku u vás doma.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 146 kcal
- 11 g bílkovin
- 10 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
8 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
V hlubší pánvi, která může do trouby, si rozpálíme lžíci oleje a přidáme žampiony nakrájené na plátky.
2
Mezitím si opláchneme špenátové listy, osušíme a posekáme na větší kusy.
3
Přidáme k houbám, přidáme prolisovaný česnek a restujeme cca 5 minut. Poté odstavíme.
4
V misce si vyšleháme vajíčka se solí a pepřem, tymiánem, mlékem a ricottou.
5
Vaječnou směs přidáme do odstavené pánve a pečlivě promícháme se žampiony a špenátem.
6
Celou směs necháme v pánvi a dáme péct do předehřáté trouby na 190-200 °C na 10-15 minut.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělé, ale na 8 porcí to teda určitě nebylo :-)
Výborný recept
Automaticky přeloženo
Výborný recept určitě ho ještě zopakuji 👌
Automaticky přeloženo