
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
V míse smíchejte vepřové a hovězí maso a postupně přidávejte ostatní ingredience – vločky, vejce, cibuli, sůl, pepř a mléko. Vzniklé těsto nechejte před smažením na chvíli odpočinout (přibližně 15 minut).
Z masového těsta vytvarujte menší karbanátky o velikosti dlaně. Frikadely by neměly být vyšší než 3 cm, aby se dostatečně propekly. Nám z těsta vyšlo cca 16 kusů.
V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Frikadely naskládejte do rozehřáté pánve a opékejte je na středním plameni 5–6 minut z každé strany.
Vyjměte 1 frikadelu z pánve a rozřízněte ji. Pokud je uvnitř ještě růžová, vraťte ji na pár minut zpět do pánve a opékejte, dokud všechny frikadely nebudou zcela propečené.
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný. Udělala jsem s bramborovo-mrkvovými hranolkami a cesnekovy dip z bílého jogurtu. Chutný oběd.
Skvělé! Pekla jsem je v troubě,ale chutnají výborně. Šťavnaté, cibulka jim dala šmrnc. :) Doporučuji.
úplne úžasné 🧡