HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

2

V míse smíchejte vepřové a hovězí maso a postupně přidávejte ostatní ingredience – vločky, vejce, cibuli, sůl, pepř a mléko. Vzniklé těsto nechejte před smažením na chvíli odpočinout (přibližně 15 minut).

3

Z masového těsta vytvarujte menší karbanátky o velikosti dlaně. Frikadely by neměly být vyšší než 3 cm, aby se dostatečně propekly. Nám z těsta vyšlo cca 16 kusů.

4

V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Frikadely naskládejte do rozehřáté pánve a opékejte je na středním plameni 5–6 minut z každé strany.

5

Vyjměte 1 frikadelu z pánve a rozřízněte ji. Pokud je uvnitř ještě růžová, vraťte ji na pár minut zpět do pánve a opékejte, dokud všechny frikadely nebudou zcela propečené.

TIP
Frikadely skvěle chutnají například s domácím kečupem.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

gjfrj7vfc2@privaterelay.appleid.comflag cs
29. března 2021

Vyborné!!

Zuzanka Šľachtovskáflag cs
26. ledna 2021

Vynikajúce 😍😍

ldenisaflag cs
22. ledna 2021

odkedy som toto robila, už nikto nechce klasické faširky😁 odporúčam.🙏

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních