
Sada 3 nožů Opinel

Vepřové maso u Čechů v kuchyni vede, a to i přesto, že některé jeho části jsou oproti jiným masům poměrně tučné. Libové maso je ovšem pro naše tělo dobře stravitelné. Každá část, ať už je to panenka, plec, bok, koleno, krkovice, kotleta nebo kýta, se hodí k přípravě různých druhů pokrmů, jimž dají nezaměnitelnou chuť. Nesmíme zapomenout ani na mleté vepřové maso, jehož procento tuku je založeno na tom, z čeho je umleto. Receptů na vepřové maso je nespočet, ale české gastronomii vévodí vepřový guláš, vrabec, steak, medailonky, pečená žebra aj. Delikatesou bývají uzený jazyk nebo pečená ouška a ocásek.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem