Francouzské brambory
- 20 min
- 27 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 348 kcal
- 22 g bílkovin
- 16 g tuků
- 28 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (20 × 30) cm a větší mísu.
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, hermelín nastrouhejte nahrubo a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.
Plátky brambor vložte do mísy společně s nastrouhanými sýry, mlékem, smetanovým sýrem a vejci. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.
Vše důkladně promíchejte a brambory obalené směsí začněte následně vrstvit do zapékací nádoby.
Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení nechte brambory chvíli vychladnout.
Hotové zapečené brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Doporučuju brambory předvařit. Pokud je chcete péct syrové, je potřeba je nakrájet na opravdu tenoučké plátky. Já mám radši hrubší, v tom případě je potřeba péct podstatně déle, minimálně hodinu, nebo klidně i hodinu a půl. Já jsem dnes přidala červenou cibuli s česnekem, skvěle doladí chuť a cibule také dodá trochu barvy :). Ať vám chutná.
Výborný recept, zasytí a při odečtení času v troubě, rychlý a snadný na přípravu. Tento recept určitě ještě zopakuji. Určitě je vhodný pro takové kuchaře, co nechtějí trávit čas v kuchyni, ale přitom si chtějí pochutnat. 🙂
Přidávám se, že se musí péct podstatně déle, ale za mě výborný recept tak, jak je 👍