HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 348 kcal
  • 22 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 28 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

4 porce

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (20 × 30) cm a větší mísu.

2

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, hermelín nastrouhejte nahrubo a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.

3

Plátky brambor vložte do mísy společně s nastrouhanými sýry, mlékem, smetanovým sýrem a vejci. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.

4

Vše důkladně promíchejte a brambory obalené směsí začněte následně vrstvit do zapékací nádoby.

5

Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení nechte brambory chvíli vychladnout.

6

Hotové zapečené brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Před podáváním zapečené brambory posypte najemno nasekanou pažitkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Emilia Scherfelová
14. října 2024

Doporučuju brambory předvařit. Pokud je chcete péct syrové, je potřeba je nakrájet na opravdu tenoučké plátky. Já mám radši hrubší, v tom případě je potřeba péct podstatně déle, minimálně hodinu, nebo klidně i hodinu a půl. Já jsem dnes přidala červenou cibuli s česnekem, skvěle doladí chuť a cibule také dodá trochu barvy :). Ať vám chutná.

fmsfv9vqt9@privaterelay.appleid.com
08. dubna 2024

Výborný recept, zasytí a při odečtení času v troubě, rychlý a snadný na přípravu. Tento recept určitě ještě zopakuji. Určitě je vhodný pro takové kuchaře, co nechtějí trávit čas v kuchyni, ale přitom si chtějí pochutnat. 🙂

Hana Lukášová
12. února 2024

Přidávám se, že se musí péct podstatně déle, ale za mě výborný recept tak, jak je 👍

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních