
Fazolovo-cizrnové karbanátky
10 min
7 min
Snadné
5 kusů
Máte rádi karbanátky? A co takhle tělu trochu odlehčit a tentokrát si dát zeleninovou variantu? Cizrna a fazole se pro ně skvěle hodí a nasekaná petrželka jim dodá nádhernou vůni. Vychutnejte si vynikající oběd ze surovin, které najdete doma ve spíži.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 100 Kcal
- 5 g bílkovin
- 2 g tuků
- 16 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
5 kusů
Štítky
Postup přípravy
1
Cizrnu s fazolemi rozmačkejte v míse vidličkou.
2
Přidejte nasekanou cibuli, petrželku, lněná semínka, sůl, kari a zamíchejte.
3
K těstu přimíchejte strouhanku společně s vejcem.
4
Z těsta vytvarujte cca 5 stejně velkých karbanátků.
5
V pánvi rozehřejte lžíci oleje a karbanátky smažte 4 minuty z jedné a 3 minuty z druhé strany.
6
TIP: Nejvíce nám karbanátky chutnají s guacamole, slaným tvarohem nebo pestem.
7
*Cizrnu i fazole jsme zvážili až po scezení vody.
TIP
Nejvíce nám karbanátky chutnají s guacamole, slaným tvarohem nebo pestem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Za mě tedy: neurazí/ nenadchne. Asi nebudu dělat znovu, ačkoliv chápu, že pro vegetariány asi top🤷♀️
Výborný vegetariánsky recept, sýty, plný bielkovín. Odporúčam spraviť menšie, lepšie sa prepečú. Po pár hodinách sú trochu suchšie, ale nejakým dressingom sa to dá zachrániť.
Bozi karbenatky. Pridala jsem 3 str. cesneku, fazole bile misto cervenych. Zahustila ovesnyma vlockama. Nic se nelepilo, testo, jak ma byt.