Dýňové rizoto
5 min
40 min
Náročné
4 porce
Prozářete podzimní sychravé poledne s naším sezónním receptem na krémové dýňové rizoto. Když už nevíte, kam s dýní, v kombinaci s rýží dostanete originální chuťovou i vzhledovou pochoutku a ricotta jí dodá italský šmrnc. Navrch ozdobte kadeřávkem a hoblinkami bílého čedaru. Už se vám sbíhají sliny?

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 394 Kcal
- 10 g bílkovin
- 10 g tuků
- 65 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minutky na oleji.
2
Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.
3
Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, solí, chilli a oreganem a opět cca 5 minut restujeme.
4
Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalejeme další 100ml a takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená (pokud nám dojde vývar můžeme použít i vodu).
5
Do ještě teplého rizota zamícháme ricottum ghí a můžeme podávat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Na mě to bylo moc pálivé, takže příšte bych dala méně chilli, jinak super!😊
moc výborné
Vyborné