Dýňové rizoto
5 min
40 min
Náročné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 394 Kcal
- 10 g bílkovin
- 10 g tuků
- 65 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minutky na oleji.
Přidáme rýži a restujeme dokud rýže "nezesklovatí".
Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, solí, chilli a oreganem a opět cca 5 minut restujeme.
Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalejeme další 100ml a takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená (pokud nám dojde vývar můžeme použít i vodu).
Do ještě teplého rizota zamícháme ricottum ghí a můžeme podávat.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné,jen jsem nedala chilli, protože nemám ráda ostré..a ghí jsem zapomněla koupit...🙉.. ale i tak moooc dobré.. rýží jsem dala arborio
výborné, chutnalo i dětem
Rizoto bolo luxusné, len som na záver pridala ešte kari, keďže podľa pôvodného receptu bola pre mňa chuť trochu nevýrazná. A ricottu som dala pol na pol s lučinou