Dýňové rizoto
- 5 min
- 40 min
- Náročné
- 4 porce
Prozářete podzimní sychravé poledne s naším sezónním receptem na krémové dýňové rizoto. Když už nevíte, kam s dýní, v kombinaci s rýží dostanete originální chuťovou i vzhledovou pochoutku a ricotta jí dodá italský šmrnc. Navrch ozdobte kadeřávkem a hoblinkami bílého čedaru. Už se vám sbíhají sliny?
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 394 kcal
- 10 g bílkovin
- 10 g tuků
- 65 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce olivového oleje. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minutky na oleji.
2
Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.
3
Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, solí, chilli a oreganem a opět cca 5 minut restujeme.
4
Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalejeme další 100ml a takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená (pokud nám dojde vývar můžeme použít i vodu).
5
Do ještě teplého rizota zamícháme ricottum ghí a můžeme podávat.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
moc dobre, jen jsem dala pul lžičky chilli, protože 1 lžička mi přišla hodně :). misto ricoty jsem použila syr Philadelphia a kousek lučiny :)
Měla jsem lehce prošlou mozzarellu bez laktózy (174g) místo ricoty a dobrý😁 na dlouhozrnnou rýží mi vývar vyšel 900ml☺️
výborné 😊