HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %

Strana 72Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 197 kcal
  • 3 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 20 g sacharidů

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Suroviny

3 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si arch alobalu (30 × 50) cm.

2

Poté si připravte marinádu. Do větší mísy najemno nastrouhejte česnek a zázvor. Chilli papričku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy spolu se šťávou z limetky, medem a sójovou omáčkou. Vše důkladně promíchejte.

3

Jakmile máte marinádu hotovou, důkladně v ní obalte filety z lososa a poté nechte alespoň 5 minut marinovat v míse na pracovní ploše.

4

Nyní si připravte arch alobalu. Jarní cibulku omyjte, rozkrájejte na 3 díly a naskládejte ji na střed alobalu.

5

Na jarní cibulku položte vedle sebe filety z lososa a přilijte zbylou marinádu, která zůstala v míse. Vše zabalte do alobalu, vložte na plech nebo pekáč a pečte ve vyhřáté troubě 15–18 minut při 190–195 °C.

6

Hotové filety z lososa rozdělte do 3 talířů a ihned podávejte.

TIP
Servírování: Před podáváním lze lososa posypat sezamovými semínky a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem. TIP: Jako přílohu podávejte například vařené brambory nebo pečené batáty.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Pavlína Bartoňová
01. ledna 2024

Marináda výborná, určitě nevařím naposledy 😊

hodnocení_1197212
Nela Beranová
11. října 2023

Na tenhle recept jsem se hodně těšila, protože lososa miluju. Bohužel sojová omáčka (používám kvalitní čínskou, ne ty levné z marketu) lososa zbarví tak, že to vůbec nevypadá vábně, asi bych dala příště menší porci než 4 lžíce, jak je uvedeno v receptu. Jinak ale chuťově je losos výborný.

hodnocení_1457517
Anička Šťastná
24. března 2023

Miluju tuto kombinaci chuti🫶🏽

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních