![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si arch alobalu (30 × 50) cm.
Poté si připravte marinádu. Do větší mísy najemno nastrouhejte česnek a zázvor. Chilli papričku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy spolu se šťávou z limetky, medem a sójovou omáčkou. Vše důkladně promíchejte.
Jakmile máte marinádu hotovou, důkladně v ní obalte filety z lososa a poté nechte alespoň 5 minut marinovat v míse na pracovní ploše.
Nyní si připravte arch alobalu. Jarní cibulku omyjte, rozkrájejte na 3 díly a naskládejte ji na střed alobalu.
Na jarní cibulku položte vedle sebe filety z lososa a přilijte zbylou marinádu, která zůstala v míse. Vše zabalte do alobalu, vložte na plech nebo pekáč a pečte ve vyhřáté troubě 15–18 minut při 190–195 °C.
Hotové filety z lososa rozdělte do 3 talířů a ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Marináda výborná, určitě nevařím naposledy 😊
Na tenhle recept jsem se hodně těšila, protože lososa miluju. Bohužel sojová omáčka (používám kvalitní čínskou, ne ty levné z marketu) lososa zbarví tak, že to vůbec nevypadá vábně, asi bych dala příště menší porci než 4 lžíce, jak je uvedeno v receptu. Jinak ale chuťově je losos výborný.
Miluju tuto kombinaci chuti🫶🏽