![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
V misce smícháme mouku, olej, droždí, teplé mléko, sůl a cukr. Přikryjeme utěrkou a dáme alespoň na 1 hodinu na teplé místo vykynout.
V další misce si smícháme rajčata z konzervy, vylisovaný stroužek česneku a tymián, oregano a špetku soli.
Vykynuté těsto vyválíme do kruhu a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Na těsto rozetřeme směs z rajčat, česneku a koření.
Navrch poklademe čerstvá rajčata a mozzarellu. Obojí nakrájené na plátky.
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 25 minut.
Tip: Na pizzu můžeme přidat ještě libovolné ingredience - např. špenát, kuřecí maso, šunku, zeleninu ap.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
S žitnou moukou je po upečení těsto sušší a při zpracovávání je naopak velmi lepivé. Za mě příště vyzkouším třeba se špaldovou místo žitné
Výborná! Těsto je šup šup a každý si na ni dá co mu chutná. Mouku jsem dala špaldovou celozrnnou a těsto vykunulo hezky.
Žitná mouka nebude pro mně 😐 zkusím znovu z jiné mouky a pak dam update 😊