Dhal s tofu
- 20 min
- 45 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 497 kcal
- 22 g bílkovin
- 26 g tuků
- 39 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Žlutý hrách půlený propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (30 minut).
Cibuli si nasekejte nadrobno a květák si nakrájejte na kostičky.
V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte na něm cibuli zhruba 1 minutu.
Zaprašte lžící kari, zamíchejte a opékejte 1–2 minuty.
Do hrnce přidejte nakrájený květák a tofu a zprudka vše opražte (stačí 2 minuty).
Poté směs zalijte kokosovým mlékem, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte zhruba 5–10 minut do změknutí květáku.
Hrnec stáhněte z plotny a promíchejte do něj uvařený hrách společně s propraným špenátem.
Směs dochuťte solí a pepřem a posypte najemno nakrájeným chilli a koriandrem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Květák nebyl, použila jsem navíc půlku batátu (na kostičky, uvařený zvlášť v hrnci, dovařený ve směsi) a dopotřebovala půl zeleninového mixu (kukuřice, hrášek) z plechovky. K rychlejšímu zahuštění použit kuskus. Jedla jsem s chlebem, aby trošku mírnil výraznost koření. Výborný recept 👌🏼
Květák jsem neměla, ale dala jsem brokolici a super
Perfektní