Čočka na kyselo
- 13 min
- 48 min
- Snadné
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 306 kcal
- 15 g bílkovin
- 5 g tuků
- 49 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve dejte vařit čočku. Do většího hrnce nasypte přebranou čočku, přilijte zhruba 1 l vody, přidejte bobkové listy a přiveďte k varu na vysokém plameni. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední až nízký a vařte přibližně 30 minut, dokud čočka nezměkne. Pokud potřeba, přilévejte vodu.
Mezitím si připravte zeleninu. Cibule oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Brambory oloupejte, očistěte a nastrouhejte najemno.
Po uvaření z čočky slijte přebytečnou vodu do nádoby a max. 500 ml uchovejte na později.
Následně ve větší hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje a přidejte nakrájenou cibuli. Cibuli opékejte cca 2–3 minuty dohněda na středním až vyšším plameni. Poté přidejte najemno nastrouhané brambory, zbylou vodu z vaření čočky a 800 ml zeleninového vývaru. Vařte, dokud čočka nenabyde a nezhoustne (10–15 minut).
Nakonec čočku dochuťte octem, solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vynikající! a hromada vlákniny
Recept je nelogicky napsaný, zejména bod 4. Nejdříve se slije voda z čočky. Potom se opraží cibule s bramborami, zalije se zbytkem vody a vývarem. Pak mi chybí zmínka, že je třeba přidat čočku, protože najednou čekáme na její zvětšení ... Ale kde, v odstaveném hrnci? (mimochodem, pokud už jsme ji odstavili jako uvařenou, velký nárůst v objemu tam už asi nebude) 🙂
Automaticky přeloženo
😋😋👍