HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Rajče nakrájejte na kostičky.

2

Rýži basmati dejte vařit podle návodu na obalu (většinou se vaří přibližně 15 minut na mírném plameni pod pokličkou v 1,5–2násobném množství osolené vody). Pokud používáte rýži basmati natural, počítejte s delší dobou vaření (cca 25–35 minut).

3

Než se uvaří rýže, připravte si cizrnovou omáčku. Nejprve si v hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji cca 2 minuty na mírném plameni, dokud nezesklovatí.

4

Do pánve přidejte 1 lžíci rajčatového protlaku, předvařenou cizrnu a nakrájené rajče a vše opékejte dalších 5 minut na mírném plameni.

5

Nakonec do pánve přidejte ½ lžičky kajenského pepře a 1 lžičku mleté sladké papriky, vše promíchejte a směs zalijte sójovou smetanou. Poté pánev přiklopte pokličkou a nechte 5 minut povařit na mírném plameni.

6

Hotovou omáčku podávejte společně s uvařenou rýží.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Zlata Rybicka
23. června 2022

výborné

Michaela Froněk Svatošová
07. června 2022

Rychlý a výborný pokrm.

hodnocení_1336726
Anišipka
09. dubna 2022

Přidala jsem k tomu jako přílohu ještě kyselé okurky a perfektní bezmasé jídlo. 😍

Automaticky přeloženo z slovenštiny

hodnocení_1294556
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních