Chřestová polévka
- 15 min
- 20 min
- Snadné
- 3 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 282 kcal
- 6 g bílkovin
- 18 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje společně s máslem.
Přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte cca 5 minut.
Z chřestu odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte ho na kousky (pár vršků si nechte na ozdobu).
Osmaženou cibulku v hrnci zalijte vývarem, přidejte nakrájený chřest a polévku vařte 10-15 minut pod pokličkou.
Zkontrolujte, jestli je chřest dostatečně měkký (asi jako brambory). Pokud ne, vařte do změknutí. Pokud ano, odstavte hrnec, přidejte špetku muškátového oříšku a rozmixujte dohladka.
Podávejte s opečenými vršky chřestu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Připravuje se rychle, lahodná polévka.
Automaticky přeloženo