HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 515 Kcal
  • 30 g bílkovin
  • 13 g tuků
  • 70 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut doměkka.

3

Uvařenou čočku zceďte pomocí síta a nechte ji v něm chvilku vychladnout. Vychladlou čočku pak už můžete přemístit do mísy a promíchat ji s na drobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem.

4

Vznikne vám kompaktní těsto, které by mělo jít tvarovat do karbanátků. Pokud je ještě příliš řídké, můžete těsto zaprášit moukou a pokud příliš tuhé, můžete přidat trošku mléka, nebo vajíčko na zředění.

5

Z těsta vytvarujte 10-12 karbanátků.

6

Vezměte si pánev a rozehřejte na ní 2 lžíce slunečnicového oleje. Na něm opečte karbanátky zhruba 2-3 minuty z každé stany.

7

Pánev i s opečenými karbanátky stáhněte z plotýnky a přemístěte ji do trouby, kde karbanátky dopečte. Stačí 10-11 minut při 180°C.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Katka Hermanky
15. února 2021

Já tomu spíš říkám karbanatky😁..podle svého dochutila a s mrkvovymi hranolky parádní.

Wolf
29. srpna 2020

Skvělé 👌

simon.kovarovic@gmail.com
05. června 2020

Burgrům se to příliš nepodobá, každopádně je to vynikající, dokonce bratrovi, který bez masa jídlo nejí, chutnalo

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních