Burger z červené čočky
- 10 min
- 20 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 515 kcal
- 30 g bílkovin
- 13 g tuků
- 70 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180°C.
Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut doměkka.
Uvařenou čočku zceďte pomocí síta a nechte ji v něm chvilku vychladnout. Vychladlou čočku pak už můžete přemístit do mísy a promíchat ji s na drobno nasekanou cibulí, majoránkou, solí, moukou, vločkami a vejcem.
Vznikne vám kompaktní těsto, které by mělo jít tvarovat do karbanátků. Pokud je ještě příliš řídké, můžete těsto zaprášit moukou a pokud příliš tuhé, můžete přidat trošku mléka, nebo vajíčko na zředění.
Z těsta vytvarujte 10-12 karbanátků.
Vezměte si pánev a rozehřejte na ní 2 lžíce slunečnicového oleje. Na něm opečte karbanátky zhruba 2-3 minuty z každé stany.
Pánev i s opečenými karbanátky stáhněte z plotýnky a přemístěte ji do trouby, kde karbanátky dopečte. Stačí 10-11 minut při 180°C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dala jsem hodně soli a bylinek a bylo to moc dobré.😊
Za mě top and easy🫶🏽
recept je super, jen jsem dávala 1 vejce a čočku jsem nescedila plus jsem přidala koření na ochucení