HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 475 Kcal
  • 18 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 65 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

5 porcí

Postup přípravy

1

Nejprve si ve větší míse smíchejte veškeré ingredience na těsto. Hněťte, dokud se ingredience nespojí a nevznikne hladké těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte kynout v pokojové teplotě 2 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

2

Poté si připravte zapékací formu (ø 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Vál posypte 20 g mouky, vykynuté těsto na něj vyklopte a rozdělte jej na 20 stejně velkých dílků. Dílky tvarujte do kuliček a pokládejte je do připravené zapékací formy.

3

Takto připravené buchtičky nechte ještě 30 minut kynout ve formě. Přibližně 10 minut před koncem kynutí předehřejte troubu na 180 °C.

4

Následně formu vložte do předehřáté trouby a buchtičky pečte dozlatova při 170–180 °C 30–35 minut.

5

Mezitím si připravte krém. Do většího hrnce nalijte 250 ml mléka, přidejte med a vanilkový extrakt a na středním plameni přiveďte k varu. Zbylých 250 mléka nalijte do hlubší nádoby, přidejte vanilkový pudink v prášku a 2 žloutky. Vše rozšlehejte. Teplou směs z hrnce přilijte do nádoby, zamíchejte a vlijte zpátky do hrnce. Vařte cca 1 minutu na mírném až středním plameni, dokud pudink nezhoustne.

6

Upečené buchtičky rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci před podáváním polijte připraveným krémem.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních