Buchtičky s krémem
- 175 min
- 35 min
- Střední
- 5 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 475 kcal
- 18 g bílkovin
- 14 g tuků
- 65 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si ve větší míse smíchejte veškeré ingredience na těsto. Hněťte, dokud se ingredience nespojí a nevznikne hladké těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte kynout v pokojové teplotě 2 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Poté si připravte zapékací formu (ø 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Vál posypte 20 g mouky, vykynuté těsto na něj vyklopte a rozdělte jej na 20 stejně velkých dílků. Dílky tvarujte do kuliček a pokládejte je do připravené zapékací formy.
Takto připravené buchtičky nechte ještě 30 minut kynout ve formě. Přibližně 10 minut před koncem kynutí předehřejte troubu na 180 °C.
Následně formu vložte do předehřáté trouby a buchtičky pečte dozlatova při 170–180 °C 30–35 minut.
Mezitím si připravte krém. Do většího hrnce nalijte 250 ml mléka, přidejte med a vanilkový extrakt a na středním plameni přiveďte k varu. Zbylých 250 mléka nalijte do hlubší nádoby, přidejte vanilkový pudink v prášku a 2 žloutky. Vše rozšlehejte. Teplou směs z hrnce přilijte do nádoby, zamíchejte a vlijte zpátky do hrnce. Vařte cca 1 minutu na mírném až středním plameni, dokud pudink nezhoustne.
Upečené buchtičky rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci před podáváním polijte připraveným krémem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
buchtičky pěkně vykynuly a jen jsem do krému přidala trochu rumu :)
krém byl moc hustý. Celkově to nebylo špatné, ale pravidelně asi dělat nebudu
Recept opět nezklamal, buchtičky krásně vyskočily a byly měkké i druhý den, super