Minestrone
- 10 min
- 33 min
- Snadné
- 8 porcí
Jíme zdravě ze spíže se slevou 67 %
Strana 12Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 256 kcal
- 11 g bílkovin
- 7 g tuků
- 38 g sacharidů
Suroviny
- 1× střední žlutá cibule
- 200 g mrkve
- 4× řapík celeru
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (utřít)
- 800 g krájených rajčat z plechovky
- 1,4 l zeleninového vývaru
- 2× bobkový list
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 150 g bezlepkových těstovin (v suchém stavu)
- 300 g předvařených bílých fazolí
- 50 g strouhaného parmazánu (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nasekejte najemno.
Mrkev i řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na kolečka silná přibližně 3–4 mm.
V hrnci si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji cca 2 minuty na středním plameni.
Poté do hrnce přidejte utřený česnek a opékejte další 1 minutu. Následně do hrnce přidejte nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, krájená rajčata z plechovky a všechen zeleninový vývar a směs přiveďte k varu.
Až obsah hrnce začne vřít, přidejte do něj bobkové listy, oregano, bazalku, tymián, sůl a pepř, stáhněte plamen na mírný stupeň a nechte vařit 20 minut.
Po uvedené době přidejte do hrnce bezlepkové těstoviny a pokračujte s vařením až téměř do okamžiku uvaření těstovin – jejich orientační dobu vaření zjistíte z obalu produktu (vždy záleží na použitém typu těstovin; obvykle se jedná o přibližně 10 minut).
Jakmile budou těstoviny již téměř uvařené, přidejte do hrnce předvařené fazole, zamíchejte a nechte povařit ještě cca 2 minuty. Pokud vám polévka v tuto chvíli připadá příliš hustá, přilijte do ní přibližně 200 ml vody (nebo podle potřeby).
Uvařenou polévku rozdělte do 8 talířů, každou porci posypte strouhaným parmazánem a podávejte
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný barevný oběd 🌞