🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Bezlepkové těstoviny

Bezlepkové těstoviny jsou ideální variantou pro ty, kteří se těstovin nechtějí vzdát, ale trpí celiakií či bezlepkovou dietou. Vyrábí se z několika druhů muk, které jsou přirozeně bezlepkové, jako kukuřičná, pohanková, rýžová, špaldová, nebo ze speciálně upravené mouky, která obsahuje lepku méně než 20 mg/kg. To je také limitní množství, které by si uživatelé měli hlídat. Těstoviny se od sebe mohou lišit nejen moukou, z nichž byly vyrobeny, ale také chutí a dalšími vlastnostmi – například tvrdostí. Použití bezlepkových těstovin je stejné jako u těch běžných. Využijete je tak v receptech k omáčkám či do salátů. Vaří se jen většinou delší dobu než těstoviny obyčejné.

Recepty, které obsahují Bezlepkové těstoviny