

Chléb ve vajíčku s mozzarellou a bazalkou
10 min
3 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě ze spíže se slevou 67 %
Strana 70Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 341 Kcal
- 20 g bílkovin
- 15 g tuků
- 30 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Nachystejte si 2 hluboké talíře; do jednoho dejte špaldovou mouku a ve druhém si vyšlehejte mléko společně s vajíčkem, špetkou soli a špetkou pepře.
Nyní si připravte plátky chleba.
Na 2 plátky dejte vždy po 150 g krájených rajčat a poté rajčata poklaďte nakrájenou mozzarellou a čerstvou bazalkou.
Následně každý z obložených plátků přiklopte druhým plátkem chleba.
Ve větší pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
Oba obložené chleby obalte nejprve ve špaldové mouce a poté ve vajíčkové směsi, následně je dejte na pánev a opékejte je na středním plameni 1,5 minuty z každé strany.
Po opečení oba chleby rozpulte, jednotlivé kusy rozdělte na 4 talíře a podávejte ještě zatepla.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními