

Kroupoto pečené v troubě
10 min
50 min
Snadné
6 porcí

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 270Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 172 kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 21 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Sušené lišky namočte do misky s vodou na 5 minut a mezitím si najemno nakrájejte cibuli.
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli na něm opékejte zhruba 2 minuty na mírnémplameni. Poté přidejte kroupy a opékejte další 3 minuty. Nakonec vše zalijte vývarem, přidejte do hrnce namočené lišky a hrnec přiklopte pokličkou.
Hrnec přemístěte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut s pokličkou a dalších 5–10 minut bez pokličky při 170–180 °C. Pokud budou kroupy i po této době tvrdé, přilijte do hrnce trochu vývaru nebo vody a nechte ještě chvíli v troubě, dokud kroupy nezměknou.
Během pečení kroupota si připravte pečené žampiony: žampiony očistěte, v pánvi rozehřejte máslo a žampiony na něm opečte (stačí 4–5 minut na mírném plameni). Opečené žampiony pak přimíchejte k hotovému kroupotu společně s nasekaným tymiánem, rozdělte na 6 porcí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
velmi chutné a dobré jidlo
Naprosto vynikající 👍🤤