Košík je prázdný
Ovesný koláč
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 9 porcí
Ovesné vločky jsou známé pro svůj vysoký obsah vlákniny a také různých prospěšných vitamínů a minerálů. Pro své vlastnosti se hodí ideálně na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Zkuste z nich upéct tento ovesný koláč a budete mít připravenou snídani na několik dní dopředu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 260 kcal
- 8 g bílkovin
- 12 g tuků
- 28 g sacharidů
Suroviny
9 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu si předehřejte na 180 °C, připravte si formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
V menší míse smíchejte vločky, mouku a prášek do pečiva.
3
Ve větší míse vyšlehejte vejce s mlékem, kokosovým olejem a medem.
4
Do vaječné směsi postupně zašlehávejte směs vloček, mouky a prášku do pečiva.
5
Hotovou směs nalijte do připravené formy a pečte 25–30 minut při 170–180 °C.
TIP
Pokud chcete, po upečení a vychladnutí navrch koláče rozprostřete ještě cca 50 g arašídového másla (dle chuti jemného nebo s kousky).
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dobré, ale moc suché
Velice chutný a arašídové máslo bych nevynechávala ,ve spojení s vločkami je to Top 👌👍
výborné určitě ho udělám znovu 👌🤤