Lískooříškový krém
- 15 min
- 15 min
- Střední
- 1 kus
Také se raději, i když s těžkým srdcem, otáčíte od regálu se sklenicemi nutelly, která je plná cukru a palmového tuku? Máme pro vás řešení – recept na lískooříškový krém. Místo cukru je v něm med a kokosový olej mu dodá i příjemnou chuť. V ledničce vám vydrží až 3 týdny.
Znáte z naší kuchařky
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 172Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 2180 kcal
- 46 g bílkovin
- 176 g tuků
- 99 g sacharidů
Suroviny
1 kus
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
2
Na plech vyložený pečícím papírem dáme ořechy a pečeme cca 10 minut.
3
Vyjmeme oříšky z trouby a zbavíme je slupek (nejlepší je zabalit ořechy do utěrky a mnutím slupky oddělit).
4
Teplé ořechy dáme do mixéru a mixujeme dokud z nich není pasta.
5
Do mixéru přidáme kakao, med, sůl, olej a mixujeme.
6
Nakonec postupně přiléváme mléko a mixujeme znovu do hladka.
7
Lískooříškový krém skladujeme v uzavíratelné skleněné nádobě. Při skladování v lednici vydrží cca 3 týdny.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Veľmi chutné, akurát nabudúce viac sladké spravím pre zvyšok rodiny.
Zpracovala jsem první tři položky, a ještě z vlašských ořechů. Chuť je ostřejší, ale dobrá.
Dělala jsem z běžného mléka a krém vyšel dost hutný, zejména když je pak v lednici. Tak jsem ještě přidala trochu mléka a je vynikající.