HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 110 kcal
  • 2 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 14 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

25 porcí

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Připravte si těsto na koláč: ve větší míse smíchejte ovesnou mouku, žloutky, na kostky nakrájené máslo, stévii a špetku soli.

2

Těsto důkladně propracovávejte tak dlouho, dokud teplem nepovolí máslo, aby se rovnoměrně zapracovalo a v těstě pak nezůstávaly jeho větší kusy.

3

Pokud se s těstem bude pracovat hůře, přidejte 3–4 lžíce studené vody a propracovávejte dále.

4

Z těsta vytvarujte kuličku a dejte alespoň na 10 minut do ledničky.

5

Než se těsto vychladí, připravte si hrušky. Hrušky očistěte, nakrájejte na poloviny a zbavte je jádřinců. Každou polovinu nakrájejte na plátky silné zhruba 2–3 mm a dejte zatím stranou.

6

Troubu předehřejte na 185 °C.

7

Vychlazené těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru, aby se nelepilo na váleček: na pracovní plochu položte jeden arch pečicího papíru, dejte na něj těsto, to následně smáčkněte rukou a položte na něj druhý arch papíru. Přes ten pak těsto válejte obvyklým způsobem.

8

Těsto vyválejte do kruhu (nebo obdélníku) o tloušťce 2–3 mm.

9

Poté odstraňte vrchní arch pečicího papíru. Doprostřed těsta naskládejte plátky hrušek a kraje nechte volné (stačí 3–4 cm). Volné kraje zahněte směrem do středu, koláč i se spodním pečicím papírem přemístěte na plech a dejte do předehřáté trouby.

10

Koláč pečte 35–40 minut při teplotě 175–185 °C.

TIP
Celý koláč jsme posypali 30 g lískových ořechů a pokapali 2 lžícemi javorového sirupu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Michaela Vaneková
18. září 2024

Vyborny kolaček. S těstem se dobře pracuje, když se přidá voda. Je křehčí ale chuťově mňamka. na vrch koláče jsem přidala ještě ořechy a med🤫😋 Velmi ráda zkouším tvořit vaše zdravé mlsky 👍.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1304994
Gift
26. února 2023

Vyborny kolac!!!Do testa je potrebajsem pridat vice vody ,pak se s nim krasne pracuje. Pod hrusky jsem dala vrstvu tvarohu pro vetsi obsah bilkovin!!!

hodnocení_1131008
Nimako
12. prosince 2022

Chuť těsta a celkově koláče nic moc, těsto jsem dělala podle receptu, nešlo vyvalet ani nic a podle receptu ne nejlépe dochucené

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních