Borůvková galette z ovesných vloček
- 20 min
- 35 min
- Střední
- 8 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 171 kcal
- 4 g bílkovin
- 9 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 185 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Vločky smíchejte s kokosovým olejem, špetkou soli, stévií (nebo medem) a přidejte studenou vodu. Smíchejte, z těsta vytvořte kuličku a dejte zatím do lednice.
V misce smíchejte borůvky, sůl, rýžovou mouku a šťávu z ½ citronu.
Těsto vyndejte z lednice a vyválejte do tvaru kruhu (kruh nemusí být úplně přesný).
Do středu kruhu naskládejte připravené borůvky a okraje těsta ohněte směrem ke středu. (Z těsta z ovesných vloček to jde o trochu hůř, ale jde to!)
Galette přemístěte na připravený plech a pečte 30–35 minut při 175–185 °C.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vybornyyy😻 je trosku kyselá ale když se pocukruje, tak podle mě bude superr
Přidala jsem do těsta ještě trochu tvarohu ,šlo to pak i lépe rozválet,místo rýžové mouky jsem použila psenicnou celozrnnou hladkou a pridala trochu rýžového sirupu
Výborné a velice rychlé na přípravu.