Žitné perníčky
20 min
30 min
Snadné
50 kusů


Jíme zdravě s Fitrecepty II
Strana 238Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 84 Kcal
- 1 g bílkovin
- 4 g tuků
- 11 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Podívejte se na přípravu receptu na videu
Štítky
Postup přípravy
Všechny ingredience zpracujeme v kuchyňském robotu v kompaktní těsto.
Z těsta uděláme kuličku, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
Druhý den těsto propracujeme rukama, vyválíme, vykrájíme vykrajovátky a naskládáme na plech s pečicím papírem.
Perníčky dáme péct do předehřáté trouby na 165–175 °C a pečeme dozlatova po dobu 10–12 minut.
TIP: Perníkové koření můžete připravit i doma ‒ stačí smíchat 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžíce mleté skořice, 1,5 lžíce mletého zázvoru, ½ lžičky mletého badyánu, ½ lžičky muškátového oříšku a 1 lžičku mletého hřebíčku.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající, hlavně našemu malýmu hodně chutnají! ;)
Výborný recept 👌
Naprosto fantastické! Většinou jsem skeptická k tomu, když k nějaké zdravější variantě někdo píše, že to chutná úplně stejně, ale tady je to velká výjimka. Perníčky jsou opravdu stejné a jsou dokonalé. Nejsou moc sladké, což velmi oceňuji, ale jinak k nerozeznani. Jen jsem vynechala ořechy a místo toho prisypala ještě trochu mouky, jinak s testem se pracuje taky skvěle, takže super a moc díky za skvělý recept!