
Žitné perníčky
20 min
30 min
Snadné
50 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 84 Kcal
- 1 g bílkovin
- 4 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Všechny ingredience zpracujeme v kuchyňském robotu v kompaktní těsto.
Z těsta uděláme kuličku, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
Druhý den těsto propracujeme rukama, vyválíme, vykrájíme vykrajovátky a naskládáme na plech s pečicím papírem.
Perníčky dáme péct do předehřáté trouby na 165–175 °C a pečeme dozlatova po dobu 10–12 minut.
TIP: Perníkové koření můžete připravit i doma ‒ stačí smíchat 1 lžičku mleté vanilky, 2 lžíce mleté skořice, 1,5 lžíce mletého zázvoru, ½ lžičky mletého badyánu, ½ lžičky muškátového oříšku a 1 lžičku mletého hřebíčku.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vyborna zmena
Vynikající 😋❤️
Jsou opravdu skvělé! Třtinový cukr jsem rozmixovala na moučku, z receptu úplně vynechala ořechy, dala víc perníkového koření. Jinak jsem ingredience ponechala podle receptu a s těstem se pracovalo bezvadně 🙂