Zapečená ovesná kaše
- 15 min
- 30 min
- Snadné
- 6 porcí
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 30Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 377 kcal
- 10 g bílkovin
- 17 g tuků
- 45 g sacharidů
Suroviny
- 2× střední banán
- 2 lžíce medu
- 230 g celých ovesných vloček (v suchém stavu)
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- 200 ml vanilkového sójového mléka (lze použít jiný druh)
- 50 g pekanových ořechů (nasekat)
- 2× vejce
- 20 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce arašídového másla
- 20 g kokosového oleje v tuhém stavu (na vymazání formy)
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Ve větší míse vidličkou rozmačkejte 2 banány. Přilijte med a zamíchejte.
Postupně přidejte ovesné vločky, kypřicí prášek a vše zalijte sójovým mlékem.
Do těsta přimíchejte pekanové ořechy, vejce a strouhaný kokos s arašídovým máslem.
Vymažte menší pečicí formu 15 cm × 15 cm kokosovým olejem a přemístěte do ní těsto.
Formu dejte do trouby a pečte při 170–180 °C 30 minut.
Zapečenou kaši rozdělte do 6 misek a podávejte.
Pokud kaši nespotřebujete najednou, nechte ji zcela vychladnout, poté ji uzavřete do vzduchotěsné nádoby a uložte do lednice či do mrazáku. V lednici kaše vydrží 4–5 dní, v mrazáku až 3 měsíce.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
s javorovým sirupem a přírodním jogurtem
Automaticky přeloženo
miluji tento recept
Automaticky přeloženo