

Tofu palačinky
10 min
2 min
Snadné
6 kusů
Tofu do moučníku? Jak to může fungovat? Dáme ruku do ohně, že naprosto skvěle. Tofu totiž z velké části nahradí mouku, což je jeden z největších benefitů tohohle receptu na super zdravé palačinky. Navíc díky mandlovému mléku je čistě bezlaktózový, což je další bonus navíc.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 102 Kcal
- 5 g bílkovin
- 3 g tuků
- 13 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
6 kusů
- 1× vejce velikost M
- 100 g tofu natural bez příchuti
- 250 ml mandlového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit medem či jiným sladidlem)
- 100 g libovolného čerstvého ovoce (k podávání)
- sůl
Štítky
Postup přípravy
1
Připravte si středně velkou nepřilnavou pánev.
2
Ve vyšší nádobě tyčovým mixérem rozmixujte vejce s tofu, mlékem a vanilkovým extraktem.
3
Ke směsi přidejte špetku soli, prášek do pečiva a mouku. Znovu rozmixujte v hladké těsto bez hrudek.
4
Rozpalte pánev a pomocí naběračky na ni nalévejte těsto. Palačinku pečte z každé strany cca 1 minutu na mírném až středním plameni.
5
Poté palačinky smotejte, zalijte javorovým sirupem a přidejte ovoce.
TIP
Podávejte s bílým jogurtem (3,5 % tuku) a 20 g nahrubo nasekaných neloupaných mandlí.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Hodně řídké, lehce jde cítit tofu.
docela zvláštní chuť, ale celkem dobré
Výborné!