Pohanková kaše s jablkem a skořicí
5 min
10 min
Snadné
1 porce
Surovinu, jakou je pohanka bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat pravidelně, protože je nejen bohatá na bílkoviny a minerály, ale také je důležitá pro naše cévy a krevní oběh. Připravte si s námi proto tuto skvělou pohankovou kaši ovoněnou jablíčkem a skořicí.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 390 Kcal
- 14 g bílkovin
- 6 g tuků
- 70 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
1 porce
Štítky
Postup přípravy
1
V rendlíku si převedeme k varu mléko.
2
Přisypeme pohankovou krupici a med.
3
Směs mícháme dokud nám nezhoustne a poté odstavíme (cca 10 minut).
4
Poté do kaše přimícháme karob se skořicí a ozdobíme plátky jablka.
5
Podáváme nejlépe teplé.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Přímo úžasný :)
Jsem alergická na čerstvé jablka, tak jsem kousky jablka hodila na pánev, přidala lžičku medu s trochou másla a půl lžičky skořice a “dusila” pod pokličkou. Místo sójového mléka (taky alergie) jsem zaměnila za mandlové a musím říct že opravdu super snídaňová lahůdka ☺️
👌